top of page

Reis naar Angola: Een onvergetelijke ervaring met Bumuana Foundation.

In januari 2024 reisde ik namens Bumuana Foundation af naar Angola, een land waar mijn hart ligt. De missie: een verschil maken in de levens van kwetsbare kinderen.


Na een lange vlucht van 8 uur vanuit Brussel, landde ik op het vliegveld van Luanda. De warmte en vochtigheid omhelsden me meteen, net als de hartelijke ontvangst door Paulo en Jancinto, onze vrijwilligers ter plaatse.


Paulo (links) Manuel (midden) Jancinto (rechts)


De eerste dagen vulden zich met afspraken. We bezochten onze advocaat om alle juridische zaken in orde te brengen, en spraken met onze partners die de Angolese specialty koffie leveren die we in België verkopen. De opbrengst van deze koffie gaat rechtstreeks naar onze projecten in Angola.


Paulo (links) Manuel (midden) Mauro (Angolese speciality koffie)


Op 30 januari beleefden we een hoogtepunt: het bezoek aan het weeshuis Centro de Acolhimento in Mabor, Luanda. Hier verblijven 45 kinderen die door hun ouders zijn verlaten of in een onveilige thuissituatie leven. Samen met Paulo, Thérèsa, Maravilha en andere vrijwilligers brachten we kleding en voedsel, zoals rijst, suiker en olie. De glimlach op de gezichten van de kinderen was pure magie.
Een paar dagen later, op 6 februari, organiseerden we een sportactiviteit voor zo'n 30 kinderen. Het was een fantastische middag vol plezier, sport en spel. We sloten af met een hapje en een drankje voor alle aanwezigheden.
Op 5 januari was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen. De terugvlucht naar België bracht me met een mengeling van gevoelens: enerzijds tevredenheid over wat we bereikt hadden, anderzijds weemoed om de mensen die we achterlieten.


Deze reis naar Angola was een onvergetelijke ervaring. Het was hartverwarmend om te zien hoe onze projecten een verschil maken in de levens van de kinderen. Dankzij de steun van onze donateurs kunnen we hen een betere toekomst bieden.24 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page